Hyvinvointiin kannustettiin kurssin avulla

Tampereella järjestettiin loppuvuodesta hyvinvointiin perehtyvä kurssi, joka on auttanut kurssilaisia näkemään maailman aivan uusin silmin. Kurssilaiset koostuivat monenlaisista henkilöistä, sillä mukana oli joukko eri ikäluokkien edustajia sekä eri ammattikuntia. Kurssin ideana ja päätavoitteena oli kannustaa osallistujia terveellisempiin elämäntapoihin ja niiden muuttamiseen pidemmän ja laadukkaamman elämän ylläpitämiseksi. Aihealueita oli monia, mutta ne käsittelivät muistin kehittämistä, liikunnan tärkeyttä, oikeanlaisen ravinnon saamista sekä ihmismielelle tärkeää yhteisöllisyyttä.news-507782_960_720

Arkisen liikunnan tärkeyttä korostettiin kurssiohjelmassa. Se saikin aikaan monia muutoksia osallistujissa, sillä moni kertoo kävelevänsä portaat hissin sijaan tai kävelevänsä määränpäähänsä useimmin, vaikka ennen autoa tuli käytettyä joka asiaan. Myös arkiselle siivoomiselle saatiin toinen syvällisempi merkitys, kun laskettiin miten se kuluttaa energiaa ja toimii monipuolisena kuntoilumuotona. Kaikki toiminta kehotettiin kuitenkin tekemään oman jaksamisen rajoissa, joten kurssin moninaiset ohjeet olivat varsin kohtuullisia ja pelkästään myönteisiä.

Kurssilla kiinnitettiin huomiota ikääntyvien ihmisten hyvinvointiin terveydellisesti sekä henkisesti ja kurssilla käytiin paljon mielenkiintoisia avarruttavia keskuteluja. Silloin oli pakko kyseenalaistaa oma ajatusmalli ja asettua iäkkäämmän ihmisen asemaan. Loppujen lopuksi jokainen vanhenee, jolloin haasteet ovat joka tapauksessa edessämme.

Keskustelut olivat tärkeitä myös todella oivaltamaan itsestään huolehtimisen vakavuus, jotta tilanne voidaan nähdä nykyhetkeä pidemmälle muutaman vuoden tai vuosikymmenen päähän. Tämän päivän valinnat saattavat tosiaan vaikuttaa siihen, millaisia ihmisiä olemme vuosien jälkeen. Merkityksellisintä oli monelle asenteen merkitys omaa elämää kohtaan ja myönteisyyden ylläpitämiseen kannustaminen.

Henkinen hyvinvointi ei jäänyt pois kurssiohjelmasta. Osallistujat saivat kertoa omista elämäntapahtumistaan ja jakaa sen, millä eniten on ollut merkitystä elämässä. Välillä keskityttiin haaveisiin ja unelmiin sekä niiden toteuttamiseen konkreettisilla toimilla ja mietittiin mitä tulevaisuudella kurssilaisille voisi olla annettavanaan.

Yksi osallistujista kertoi, että kurssi auttoi hiomaan entisestään hyväksi todettuja elämäntapoja ja selvitti miten tärkeää todella on huolehtia itsestään kokonaisvaltaisesti. Moni kurssille osallistunut totesi, että arjessa useat pikku asiat ovat muuttuneet niiden tiedostamisen jälkeen ja oma olo on kohentunut huomattavasti. Viikon kestävälle kurssille osallistuneet kertovat tilaisuuden olleen menestys, sillä se oli todellakin saanut ajattelemaan ja muuttanut vanhoja totuttuja ajatusmalleja.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *