Ikäihmisten hyvinvoinnista huolehditaan

Useita vuosia sairaanhoitoalalla työskennelleet ammattilaiset ovat olleet huolissaan masentuvista ja virikkeettömistä ikääntyvistä suomalaisista, joiden arjen pääkohtia voivat olla terveydenhoitajan pikainen kotikäynti tai lääkkeiden ottaminen. Yksinäisyys on ajanut monia iäkkäitä ihmisiä itsemurhan partaalle ja noin kahdeksankymmentä prosenttia ikäihmisistä potee jonkinasteista masennusta. Nyt Tampereella on ymmärretty asian vakavuus ja alettu toimia iäkkäämmän sukupolven hyvinvoinnin puolesta. Päättäjät ovat ymmärtäneet, että ihmisen elämänlaadun tulisi pysyä hyvänä koko elämän ajan ja silloin terveydenhuoltopalveluiden ja muiden on oltava helposti saatavilla.

Iäkkäiden tarpeita varten suunniteltu klinikkanewspaper-1075794_960_720

Tampereelle on hiljattain perustettu erityisesti iäkkäitä varten suunniteltu klinikka, joka pyrkii helpottamaan ja auttamaan ikäihmisten asiointia terveydenhuollossa saman katon alla. Klinikalla on moninaisia terveydenhoitopalveluja kuten hierontaa, hammasteknikko ja terveyspuoti, josta voi ostaa tai vuokrata apuvälineitä iäkkään arjen helpottamiseksi.

Klinikalle on perustettu myös osasto, josta saadaan apua erilaisissa tiedonantoasioissa. Iäkkäät ihmiset eivät useinkaan ole selvillä oikeuksistaan tai asioiden hoitaminen käy vaikeaksi itsen, jonka vuoksi klinikka haluaa tarjota asiakkailleen ohjausta ja neuvontaa käytännön asioissa sekä viranomaisasioissa, joita voi tulla eteen.

Hoitosuunnitelma tehdään yhdessä iäkkään kanssa

Uusi klinikka haluaa toimia uudenlaisella tavalla ottaen huomioon iäkkäiden monipuoliset tarpeet. Siksi potilaalle tehdään hoitosuunnitelma, jossa iäkäs voi itse valita palveluja ja sopia haluamansa lääkärin tai asiantuntijan kanssa asioista. Tarkoitus on, että terveydenhoito ja hyvinvoinnin edistäminen olisi iäkkäälle mahdollisimman helppoa ja selkeää.

Kahvila toivottaa tervetulleeksi koko päiväksi

Vanhempien ihmisten yksinäinen arki helpottaa, kun asioidessaan klinikalla voi myös jäädä keskustelemaan ikätovereiden kanssa ja kahvilaan on aina helppo jäädä viettämään iltapäivää. Tila on sisustettu kodikkaaksi, jotta kuka tahansa voi tuntea olonsa tervetulleeksi pidempäänkin juttutuokioon.

Yritys toimii yhteistyössä monien muiden alan ammattilaisten kanssa, jotka tarjoavat kotisairaanhoitoa, kotipalvelua ja saattohoitoa. Tarkoituksena on, että mahdollisimman moni iäkäs voi asua kotonaan niin pitkään kuin mahdollista ja saada elämänsä loppuun saakka hyvää ja laadukasta terveydenhoitoa. Kun kotona asuminen ei enää ole mahdollista, klinikka auttaa löytämään hyvän palvelukodin ja toimii yhteistyössä sen kanssa iäkkään toiveiden ja tarpeiden varmistamiseksi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *