Kaupungin ruokalähettipalvelut yleistyvät

Tampereen kaupungin alueella olevat ruoan kuljetuspalvelut ovat huimassa kasvussa. Asiasta vastaava markkinointipäällikkö on kertonut, että kaupungin ruoan viimeaikaiset tilausmäärät kasvavat keskimäärin jopa kahdellakymmenellä prosentilla kuukaudessa. Tällä hetkellä Tampereella ruokalähetit käyttävät autoa, mopoja sekä nykyään yhä enenevässä määrin polkupyöriä.

Mukana on kymmeniä ravintoloita

Pelkästään pyörälähettejä on kaupungissa noin 50 ja mukana on yli 40 eri ravintolaa. Ruokaa voi siis tilata omaan kotiinsa pyörälähetin avulla, jolloin kustannukset eivät ole suuret ja ruoka saadaan perille ja nautittavaksi eritääin nopeasti. Pyörälähettien pääasiallinen kohde on keskustan seudulla tai jossakin tietyn kaupunginosan alueella, jossa on tiheään asutusta.

Tiheästi asutuilla alueilla ruokalähettien palvelut ovat yliestyneet enitennews-1729539_960_720

Kuljetusalue keskittyy niihin kaupunginosiin jossa on myös paljon ravintolatarjontaa sekä asiakkaita. Jokaisella ravintolalla on oma alueensa ruoan kuljettamiseen. Ravintolayritykset ovat tavoittaneet vajaassa vuodessa kymmeniä tuhansia asiakkaita, jotka ovat useimmiten ikäluokaltaan nuorista aikuisia tai keski-ikäisiä kuluttajia. Palvelu helpottaa monia, joiden on kiireiden vuoksi tilattava ruoka kotiinsa ja nopeutettava arkeaan. Yleisimpitä kuljetusalueita ovat keskustan lisäksi Pispala, Pappilas, Tesoma, Hervanta, Viiala, Kaukajärvi, Härmälä.

Yritysasiakkaat tasaavat viikonlopun ja illan kysyntää

Kaikkein eniten tehdään tilauksia viikonloppuisin, mutta myös yritysasiakkaat tilaavat paljon ruokaa toimistoille lounasaikaan ja iltapäivisin. Tämä helpottaa monien työntekijöiden työpäivää, koska lyhyet ruokatauot eivät silloin kulu ruoan hakemiseen ravintoloista.

Ruokalähettipalvelujen uskotaan olevan vauhdikkaassa kasvussa lähitulevaisuudessa. Kasvuennuste on tosiaankin optimistinen, ei vain Tampereen kaupungin alueella, vaan koko maailmassa, sillä ravintoloissa ruokailu on ohittanut kaupasta ostettujen elintarvikkeiden kulutusmäärät viime vuosina.

Ravintolapalvelujen käyttäminen on kasvamassa myös koko Suomessa, joten myös ruokalähettipalveluille on tiedossa entistä enemmän asiakkaita. Uusimpien kuluttajatutkimusten mukaan suomalainen käyttää nykyään ravintolapalveluita useammin kuin kerran viikossa, vaikka ennen sama määrä laajentui kuukauden mittaiseen aikaan.

Lisää työpaikkoja

Lähettipalvelut myös työllistävät useita nuoria, joiden on ehkä vaikea saada töitä tai löytää sopivaa osa-aikaista työtä, jota voi tehdä opiskelujen ohella. Uusimman lähettipalvelun, pyörällä kulkevien ruokalähettien palkkaamisen yhtenä ideana on, että työvoimaa saadaan henkilöistä, joilla ei tarvitse olla autoa tai ajokorttia, jolloin myös nuorten kunto kasvaa ja päästöt ovat ydinkaupungin tuntumassa pienemmät.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *