Kirjastotalo uudistetaan

Tampereen vanhan kirjastotalon nykyiset tilat kokouksia ja gallerioita varten suljetaan joulukuun loppupuolella ja ne pysyvät poissa käytöstä useita kuukausia. Oletettu avautumisaika tulee olemaan vuoden 2018 kevätkuukausina, jolloin osa rakennuksen ilmeestä muuttuu ja sitä uudistetaan vastaamaan uusia vaatimuksia monipuolisena kulttuurikeskuksena. Sen lisäksi tiloihin muuttaa joukko uusia toimijoita. Kirjastotalosta tulenewspaper-1075795_960_720e siten entistä monipuolisempi kulttuuritalo, joka tulee vastaamaan kulttuurinnälkäisten tamperelaisten tarpeisiin.

Remontti on suunniteltu jo loppuun ja sitä aletaan toteuttaa pian sulkemisen jälkeen. Tuleva muutos ei koske koko kirjastotaloa, vaan enimmäkseen aulaa ja uusille toimijoille muutettavia huoneita, jotka remontoidaan jokaisen toimijan erilaisiin tarpeisiin sopiviksi.

Uusi aula

Remontin kohteena ovat koko rakennuksen perusparantaminen ilmastointijärjestelmän osalta, jonka lisäksi huonetiloja uudistetaan uusien toimijoiden muuttaessa rakennuksen tiloihin. Sen lisäksi remontissa rakennetaan uudenlainen sisäänkäynti, josta tulee olemaan esteetön pääsy rakennukseen. Sisäänkäynti tullaan rakentamaan Laikunlavan puolelle, jotta asiointi tulee olemaan helpompaa. Aulaan uuden sisäänkäynnin puolelle rakennetaan myös wc-tilat yleisölle sekä invalidi-wc, joka helpottaa asiakkaiden toimintaa.

Turvallinen rakennus

Turvallisuuteen on kiinnitetty huomiota remontin suunnitelmassa, sillä uusi paloilmoitinjärjestelmä rakennetaan koko taloon paloturvallisuuden varmistamiseksi onnettomuuden sattuessa. Peruskorjaus valaisimiin ja sähkölaitteisiin tehdään vain niihin huoneisiin, jotka rakennetaan uudelleen tilamuutosten yhteydessä.

Rakennuksessa on jo hyvä peruslämpöeristys, joten ulkovaippaan tulee muutoksia vain uuden sisäänkäynnin ja konehuoneen osalta. Sisätilat, kuten musiikkisali ja galleriatilat, jossa ei tarvita huonemuutoksia tai toiminnallisia muutoksia, pysyvät entisellään.

Avautuminen remontin jälkeen

Kun uusi ja remontoitu toimitila saadaan valmiiksi, avauduttuaan keväällä 2018 tiloihin tulee muuttamaan lastenkulttuurikeskus, kaupungin kulttuuripalvelujen toimisto sekä muita kulttuurialan toimijoita. Remontin jälkeen mahdollistetaan, että talon tapahtuma- ja juhlatiloja voidaan antaa paikallisten toimijoiden käyttöön useammin ja helpommin.

Kahvilatilat käyttäjille

Aulaan rakennetaan wc-tilojen lisäksi myös kahvilatilat, jotta kulttuuritaloissa asioivat voivat saada monipuolisemman kokemuksen asioinnistaan. Kahvilan yksityiskohdista kerrotaan tarkemmin rakennuksen avaamisen yhteydessä ja nähtäväksi jää, kuinka moninaiset tarjoilut kahvilassa tulee olemaan.

Nimikilpailu

Uudistetulle rakennukselle tullaan antamaan myös uusi nimi, jota on etsitty kilpailun avulla kuluneen syksyn aikana. Nimiehdotuksia on asiasta päättäville tullut mittava määrä, josta päädytään parhaaseen vaihtoehtoon kilpailun ratkettua vuoden 2017 aikana. Kilpailuun osallistuneille on annettu mahdollisuus myös voittaa pääsylippuja paikalliseen suosittuun museokeskukseen.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *