Nuoret tarvitsevat virikkeitä

Monet nuoret jäävät pois toiminnasta tai ajautuvat huolestuttaville teille virikkeiden puutteessa. On tärkeää, että nuorille tarjotaan tehtävää ja mielekkäitä harrastusvaihtoehtoja, jotta kaupungit voivat kannustaa terveelliseen toimintaan omien aluerajojensa sisäpuolella. Pirkanmaan eri kaupungeissa on tuettu nuorisopalveluja tuhansilla euroilla, jotta nuorille voitaisiin järjestää enemmän toimintoja ja tapahtumia. Tärkeää olisi, että varojen käyttämiseen lapset ja nuoret voisivat vaikuttaa itse, jotta avustus ei mene hukkaan, vaan todella tulisi haluttuun käyttöön.

Huomio tulisi kiinnittää alle täysi-ikäisiin nuoriinnewspaper-1595773_960_720

Nuorille tarkoitetut avustusrahat voidaan myöntää ryhmille, jotka haluavat aloittaa terveelliseksi toiminnaksi luokitellun harrastuksen tai liikuntamuodon. Pääpaino avustamiseen on alle 18-vuotiailla nuorilla, sillä juuri heille on tärkeää saada tervemielistä tekemistä iltapäiviksi ja koulun jälkeiselle ajalle. Huolestuttavan monet 13-17- vuotiaat nuoret eivät ilmoita aktiivisesti harrastavansa mitään. Koska tässä iässä koetaan suuri muutos kehossa ja ajatuksissa, moni turhautuu ilman mielekkäitä virikkeitä ja toimintaa.

Nuoret voivat itse vaikuttaa

Nuorten ryhmille on annettu mahdollisuus vaikuttaa viimeisimmän avustuksen saamiseen ja monet koulut ovat osallistuneet projektiin. Luokkien tai ryhmien tulisi siis suunnitella vaikkapa jokin yhdessä tiettyyn aikaan viikossa pidettävä kurssi, jossa voidaan toimia mielekkään toiminnan parissa. Ryhmä voi keskittyä esimerkiksi tanssiin tai luovaan kirjoittamiseen, riippuen siitä, mikä eniten nuoria kiinnostaa. Mahdollisuuksia on monia, sillä avustusrahat antavat tilaisuuden järjestää esimerkiksi tapahtuman tai näyttelyn. Vaatimuksena on, että ryhmälle nimetään yhteyshenkilö ja täysi-ikäinen aikuinen, joka vastaa käytännön asioiden järjestymisestä, kuten tilan vuokraamisesta tai lupien hakemisesta.

Tiloja tarvitaan erityisesti alle täysi-ikäisille nuorille

Alle täysi-ikäiset teini-iässä olevat nuoret ovat hankalassa tilanteessa, sillä yhteiskunnassa ei useinkaan ole ajateltu nuorten vapaa-ajan järjestettyä toimintaa. Ikäryhmään kuuluvat eivät usein viihdy kotonaan, vaan silloin haetaan omaa identiteettiä ja yksityisyyttä. Yhteiskunta pakottaa monet vanhemmat työskentelmään niin, että nuoret ovat usein illat yksin kotona tai kavereidensa kanssa ilman minkäänlaista valvontaa. Harmillisen monet nuoret päätyvät viettämään aikaa kauppojen auloissa, yritysten yksityisissä tiloissa, lapsille tarkoitetuissa puistoissa tai esimerkiksi kerrostalojen pyöräsuojissa. Siksi on nähty tarpeelliseksi järjestää tiloja, jossa nuoret voivat olla vapaasti ilman erityistä ohjelmaa. Samoja tiloja voitaisiin myös käyttää ohjattujen kurssien tai työpajojen järjestämiseen, johon osallistuminen läsnä-olevilla olisi vapaaehtoista.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *